פנקייק קפה וייטנאמי
מרכיבים ל-8 פנקייקים:
420 גרם (3 כוסות) קמח
3 כפיות אבקת אפייה
½ כפית אבקת קינמון
קורט מלח
360 מ"ל (1.5 כוסות) חלב
240 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
120 מ"ל (1/2 כוס) אספרסו
80 מ"ל (1/3 כוס) חלב מרוכז
4 ביצים M
הגשה:
מייפל / חלב מרוכז
אופן הכנה:
420 גרם (3 כוסות) קמח
3 כפיות אבקת אפייה
½ כפית אבקת קינמון
קורט מלח
360 מ"ל (1.5 כוסות) חלב
240 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
120 מ"ל (1/2 כוס) אספרסו
80 מ"ל (1/3 כוס) חלב מרוכז
4 ביצים M
הגשה:
מייפל / חלב מרוכז
אופן הכנה:
- מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח.
- בקערה אחרת טורפים את החלב, השמנת המתוקה, האספרסו והביצים עד שהכל מתאחד.
- מאחדים בין שתי התערובות עד שמתקבלת בלילה סמיכה מאוד. היא היא סמיכה מדי, אפשר לדלל אותה עם עוד קצת חלב או מים.
- מחממים מחבת עם ציפוי non-stick, או מחממים מחבת רגילה ומשמנים אותה קלות.
- בעזרת כף או מצקת בינונית יוצקים תלוליות הבלילה על המחבת ומשטיחים קלות.
- מטגנים עד להזהבה יפה והופכים לצד השני בעזרת תרווד. מטגנים שוב עד להזהבה.
- ממשיכים עם יתר הבלילה.
- מגישים את הפנקייקים עם מייפל או חלב מרוכז בצד.
המתכון באדיבות אתר המתכונים "Foody".